Βιογραφικό

Η Στυλιανή Βαλάνη-Ντολοπούλου είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με το αστικό, εμπορικό και τραπεζικό δίκαιο, ενώ έχει αναπτύξει μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα ενασχόλησης με τα κοινά.

Κατάγεται από τη Γερακαρού του Δήμου Λαγκαδά, της Β’ εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου και πολιτεύεται ως υποψήφια βουλευτής με τους Ανεξάρτητους  Έλληνες.

Είναι παντρεμένη με τον Χάρη Ντολόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό και μητέρα τριών παιδιών, του Βασίλη, της Αποστολίας και της Σταυρούλας.

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και ασχολείται με τη φιλανθρωπική δράση, ενώ από τον Μάιο του 2016 είναι β’ Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ με πλούσιο διοικητικό έργο.

Η επαγγελματική της πορεία:

1993-1999: Εργάζεται εθελοντικά ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του Ηρακλή Φωτιάδη, όπου και εν συνεχεία τελεί την πρακτική της άσκηση. Το 1999 εγγράφεται ως δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και ιδρύει το δικό της δικηγορικό γραφείο.

2000-2014: Δραστηριοποιείται ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων, ιδιαίτερα σε υποθέσεις εμπορικού, αστικού και διοικητικού δικαίου.

2014: Προάγεται σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια και διατελεί σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδιωτών.

2016-2018: Συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις και κινήσεις σχετικές με το νομικό πλαίσιο και τους τρόπους προστασίας φυσικών και νομικών προσώπων σε σχέση με:

  • κόκκινα δάνεια,
  • καταχρηστικούς όρους δανειακών συμβάσεων των τραπεζών,
  • ακυρώσεις δανειακών συμβάσεων λόγω καταχρηστικότητας των περιεχόντων σε αυτές όρους,
  • ακυρώσεις δανειακών συμβάσεων σε ελβετικό φράγκο,
  • κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security